Funkcioner SNS-a tužio novinara portala Pančevo Si Ti

Koordinator Srpske napredne stranke za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora SNS Branko Malović tužio je novinara portala Pančevo Si Ti (pancevo.city) Nenada Živkovića i od njega traži pola miliona dinara na ime naknade nematerijalne štete, saopštio je taj portal.

Malović je tužio Živkovića zbog teksta „Partijska država + proveren kadar = naprednjačko vladanje”, objavljenog 9. jula ove godine. U tužbi podnetoj Osnovnom sudu u Pančevu 3. oktobra, a u koju je Cenzolovka imala uvid, Malović od Živkovića traži da mu isplati 500.000 dinara na ime „naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda“.

Živković za Cenzolovku kaže da je iznenađen Malovićevom tužbom, budući da se, kako naglašava, tim funkcionerom SNS-a bavio i ranije.

„Od 1. maja prošle godine, od kada funkcioniše naš sajt, objavio sam o njemu čak 22 teksta, ali je tek zbog ovog testa odlučio da me tuži“, navodi Živković. On ne isključuje da je tužbu „pokrenula čista sujeta“, ali je, dodaje, siguran u to da je cilj tužbe da se izvrši pritisak na portal za koji piše.

I tužba i visok odštetni zahtev adresirani su isključivo na Živkovića, budući da portal nema osnivača. Pančevo Si Ti nije registrovan kao medij, nema impresum i iza njega, objašnjava Živković, ne stoji nikakva firma, niti udruženje građana, „već grupa prijatelja“.

Taj portal je saopštio i da je o najnovijem slučaju pritiska na profesionalno, slobodno, objektivno i kritičko novinarstvo već obavestio mnoge koleginice i kolege zaposlene u medijima i bliske medijskoj sceni, reprezentativna novinarska udruženja u zemlji, nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava, nezavisna regulatorna tela, Misiju OEBS-a i Delegaciju Evropske unije u Srbiji, kao i druge predstavnike međunarodne zajednice akreditovane u našoj zemlji.

Izvor: Cenzolovka

Foto: N1 TV

Napisao/la

Ostavi komentar