a
 

Protest protiv izgradnje MHE u Babušnici: Investitori ne poseduju najvažniju dozvolu – dozvolu meštana

Na današnjem protestu protiv izgradnje mini-hidroelektrana koji je održan u Babušnici okupljeni su iskazali revolt protiv nastavka radova na izgradnji vodozahvata u selu Rakita, prenose Južne vesti.

Govornici su pred oko 200 okupljenih ljubitelja prirode, lokalnih meštana i ekoloških aktivista iz različitih krajeva zemlje rekli da investitori ne poseduju najvažniju dozvolu – dozvolu meštana i ako se gradnja nastavi fizički će je spečiti.

Na skupu je poslata jasna poruka predstavnicima lokalne vlasti u Babušnici, kao i vlastima u Beogradu da će se borba za očuvanje reka nastaviti i da se neće dozvoliti radovi na igradnji mini-hidroelektrana na bilo kojoj lokaciji.

Aktivisti su svoje zahteve predali Slađani Nikolić, predsednici opštine Babušnica, na čijoj teritoriji je predviđeno 13 lokacija za izgradnju mini-hidroelektrana.

  A. Todorov (Izvor: Južne vesti)

Foto: Ljubomir Filipov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar