Nišville u epizodi: Decentralizacija kulture – najbolje sa Nišvila u Sava Centru

U nedelju, 2.decembra od 20h u akciji decentralizacije kulture „Nišville u Beogradu“, održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava Centra u Beogradu.

U velikoj dvorani Sava Centra nastupiće Nišville Big Band sa dirigentom Dr. Dragoslavom B. Petrovićem, Eyot, najbolji srpski jazz sastav u međunarodnim okvirima, legendarna grupa GIPSY KINGS sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom Nišville Grand Prix festivala „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

U foajeu Sava Centra nastupiće Nišville Youth Orchestra, koji je nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo – Niš – Tirana, Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišville jazz festivala.

Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave „Art to go jazzy“, kao i ilustracije strip autora ovogodišnje „Striporame“, među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

Nišville će ovom prilikom uputiti poziv svim ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo specifične atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najboljih evropskih festivala po Gardianu, u nadi da će festival ubuduće imati značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend, već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije.

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara od srede, 31.oktobra 2018.

 Izvor: Nišvil

Foto:

Plakat Nišville u Bg-u – Promo Nišville

Gipsy Kings – Promo Nišville

Eyot – Zoran Kiki Radosavljević

Nišville Big Band – Promo Nišville

Nišville nebo – Dimitrije Nikolić

Nišville publika Main stage – Dušan Mitić Car

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar