a
 

„Gmitrovdanska trka 2018“ 6. novembra u Dimitrovgradu

Atletski klub „Balkan“ uz podršku „Sportsko turističkog centra Caribrod“ i Sportskog saveza Caribrod, a pod pokroviteljstvom opštine Dimitrovgrad i hrama „Rođenje Presvete Bogorodice“, u utorak 6. novembra po 15. put organiziuje tradicionalnu atletsku manifestaciju „Gmitrovdanska trka 2018“.

Start glavne trke, od gradske crkve do porte manastira „Sveti Dimitrije“, u dužini od 1.500 metara, zakazan je za 13:00 časova.

Za mlađe kategorije – učenike osnovnih škola, trke u dužini od 200 do 500 metara na potezu od borove šume ispod manastirčeta do porte manastira „Sveti Dimitrije“, počinju u 12:30 sati.

Za najbolje atletičare obezbeđeni su pehari, medalje i diplome, a crkva „Rođenje Presvete Bogorodice“ daruje ikone prvoplasiranim takmičarima u muškoj i ženskoj konkurenciji u glavnoj trci.

  A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar