a
 

Izložba fotografija Branimira Karanovića od 6. do. 16. novembra u dimitrovgradskoj galeriji

U Galeriji „Metodi Meta Petrov“ u Dimitrovgradu 6. novembra u 18:00 sati biće otvorena izložba fotografija Branimira Karanovića, profesora fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Branimir Karanović je diplomirao 1974. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Božidara Džmerkovića. Magistrirao je grafiku 1976. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marka Krsmanovića.

Od 1978. do 1997. godine predavao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 1997. godine radi kao profesor fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Iza sebe ima veliki broj samostalnih (Beograd, Novi Sad, Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Venecija, Solun, Pariz, Prag i dr.) i kolektivnih izložbi (Krakov, Edinburg, Lisabon, Njujork, Tuzla, Berlin, Ulan Bator, Pariz, Madrid, Beč, Tokio, Hjuston). Dobitnik je prestižnih inostranih i domaćih nagrada za grafiku i fotografiju.

Deseta izložba u ovoj godini u Galeriji u Dimitrovgradu biće otvorena do 16. novembra.

  A. Todorov

Foto: artinfo.rs

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar