Od 6. do 8. novembra Forum naprednih tehnologija u Nišu

U Nišu se od 6. do 8. novembra održava četvrti po redu Forum naprednih tehnologija. Ove godine će u sklopu Foruma biti organizovan sajam profesionalne orijentacije, izložba starih proizvoda Elektronske industrije pod nazivom „Niš – grad elektronike kroz vreme“, kao i nekoliko panel diskusija tokom sva tri dana trajanja foruma.

Prema rečima Aleksandra Milićevića, direktora Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, forum evoluira iz godine u godinu, a u skladu sa tim se i grad otvara u tom smeru.

„Dolaze nove kompanije koje razvijaju nove tehnologije, a ove godine forum treba da dobije nacionalni značaj. Tome u prilog govori i činjenica da će na otvaranju foruma biti predstavnika republičkih organa na najvišem nivou, a očekujemo da će ih biti i tokom cele manifestacije. Takođe, prisustvovaće i predstavnici velikih kompanija“, kaže Milićević i dodaje da će na panelima biti dosta učesnika kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, sve u cilju povećanog zapošljavanja i boljih rezultata u privredi i ekonomiji.

Pored toga, treba raditi i na povećanju kvalitetne radne snage i poboljšanju konkurentnosti kako bi jedna kompanija koja posluje u Nišu bila što uspešnija, naglašava on.

Učesnici na Forumu će biti mnogobrojne firme i obrazovne institucije iz Niša i okoline, tako da će posetioci biti u mogućnosti da saznaju nešto više o poslovima koje te firme obavljaju, ali i da se informišu o mogućnosti za zaposlenje. Takođe, moći će da učestvuju u diskusijama nakon panela.

Detaljnu agendu i dodatne informacije možete naći na zvaničnom sajtu foruma.

  Emilija Vacev

Foto: pixabay.com / forumnt.rs/ 

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar