a
 

GP „Gradina“: Kod državljanina Bugarske pronađeno 30 grama kokaina

Na graničnom prelazu „Gradina“ kod Dimitrovgrada na izlazu iz zemlje, 11. novembra, carinici su u saradnji sa policijom otkrili putnika koji je u džepu prsluka nosio 30 grama kokaina, navode iz Uprave carina.

Droga je pronađena u automobilu „mercedes benc“ nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji državlajnina Bugarske. On je putovao iz Nemačke ka svojoj matičnoj zemlji, a prilikom carinske kontrole je rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, usled detaljnog pregleda carinici su u putnikovom džepu pronašli dve kesice pune droge, jednu manju u kojoj je bilo 15 paketića sa ukupno 8 grama kokaina i veću u kojoj se nalazilo skoro 23 grama iste droge.

Vozač je carinicima rekao da je kokain kupio za sebe u Nemačkoj, previdevši činjenicu da je prenošenje droge preko granice, bez obzira na to kome je namenjena, zabranjeno.

Putnik, zaplenjeni kokain i automobil predati su policiji u dalju nadležnost.

  A. Todorov (Izvor: upravacarina.rs)

Foto: upravacarina.rs

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar