FOTO: Šušenica pozicionirala Dimitrovgrad kao važnu tačku na turističkoj mapi Srbije – Štand „Farma Bane“ pobednik manifestacije

Na hiljade posetilaca, što turista iz Srbije i susedne Bugarske, što lokalnih meštana prodefilavalo je juče sporstkom halom gde je po četvrti put održana gastro turistička manifestacija „Dani Caribrodske šušenice 2018“.

A u sportskoj hali za svakoga ponešto. Bio je to svojevrstan praznik za sve ljubitelje dimljenog svinjskog mesa – šušenice i drugih mesnih i mlečnih preređevina, kvalitetnog vina, dobre domaće rakije, marmelada, džemova, proizvoda domaće radinosti. A cene kako za koga, za jedne pristupačne, za druge i ne baš toliko. Oni sa dubokim džepom izlazili su iz hale sa punim kesama, a oni pak sa tanjim novčanikom tek sa ponekim parčetom mesa, teglom džema ili pak flašom rakije.

Izlagače je, kao po običaju, pozdravio prvi čovek Dimitrovgrada Vladica Dimitrov. On je naglasio da je od stare Caribrodske šušenice napravljen brend i dodao da su svi učesnici i posetioci ove manifestacije ujedno i njeni najbolji promoteri.

Ekipa portala FAR posetila je štand Dragana Stoilkova, vlasnika ugostiteljske radnje „CAP – CAP“ u Dimitrovgradu, koji je imao šta da ponudi svojim kupcima.

„Osim šušenice nudimo domaću pileću i svinjsku kobasicu. Imamo butkice, domaću slaninu, kao i čvarke koje toplo preporučujem. Posebnu pažnju naših kupaca privuklo je slatko od ljutih paprika i rakija od dunja u dekorativnom i klasičnom pakovanju“ – izjavio je Stoilkov.

Fondacija „Zamisli Život“ u saradnji sa predškolskom ustanovom „8. septembar“ iskoristila je ovu priliku za prikupljanje sredstava za pomoć porodici Geštamov iz dimitrovgradskog sela Kusa Vrana.

Promoter ovogodišnjeg festivala bio je Ivan Zvezdev, poznati kuvar iz Sofije i autor televizijske emisije o kulinarstvu „U kuhinji Zvezdeva“, koja se emituje na tamošnjoj bTV.

A na kraju je usledila i svečana ceremonija proglašenja pobednika. Pobednik ovogodišnih Dana Caribrodske šušenice je štand „Farma Bane“. Drugo mesto pripalo je Bojanu Jovanoviću, dok je treće zauzeo Vlastimir Mitić. Štand „Ravna šuma“ Aleksandra Vasova dobio je prvu nagradu za najdekorativniji štand.

Organizatori manifestacije „Dani Caribrodske šušenice 2018“ su Sportsko turistički centar Caribrod i Opština Dimitrovgrad.

  Aleksandar Todorov / Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Mikan Andreev

Tekst je deo projekta „Demokratsko društvo – informisan građanin“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2018. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar