a
 

Kiša, vetar i mokri kolovozi

AMSS upozorio je jutros vozače na mokre kolovoze i mogućnost poledice, kao i na opasnost od odrona, te je stoga neophodan maksimalan oprez za volanom, a brzinu vožnje treba prilagoditi uslovima na putu.

Iz zimske službe Javnog preduzeća “Putevi Srbije” saopštavaju da su putevi prvog i drugog reda prohodni. Snega ima jedino u višim predelima, pa se apeluje na vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Nadležni iz Uprave granične policijе kažu da na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji trenutno nema dužih zadržavanja do 30 minuta. Na naplatnim stanicama prema poslednjim informacijama nema zadržavanja.

Prema saopštenju RHMZ-a, na jugozapadu Srbije danas se lokalno očekuje i više od 40 mm kiše za 24 časa uz toplјenje snežnog pokrivača. Tokom prepodneva u istočnoj Srbiji kiša će se ponegde lediti na tlu.

U košavskom području i na planinama danas će duvati jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu i sa udarima većim od 24 m/s.

Do srede ujutro slablјenje vetra.

  P. Videnov (izvor: RTS / Tanjug / RHMZ)

Foto: arhiva FAR

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar