a
 

Veliko interesovanje za premijeru filma „Južni vetar“ u Dimitrovgradu

Nakon projekcija u većim gradovima Srbije popularni domaci bioskopski hit „Juzni vetar“ reditelja Miloša Avramovića sinoć je videla i dimitrovgradska publika.

U renoviranoj sali Centra za kulturu u dve projekcije ljubitelji filmske umetnosti imali su priliku da pogledaju krimi ostvarenje u kome se pojavljuju najpoznatiji srpski glumci među kojima Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić i Aleksandar Berček.

Publika je videla i poznate bugarske glumce Ivajla Zaharijeva i Hrista Šopova.

Mesec dana od premijere, film „Južni vetar“ videlo je više od 600.000 ljudi u Srbiji, zemljama regiona, Evropi, Americi i Kanadi.

  P. Videnov

 Foto: Stefan Pavić

Plakat: imdb.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar