Vlatko Stefanovski prvi put solo u Nišu

Poznati makedonski gitarsita, Vlatko Stefanovski, dolazi u Niš da predstavi svoj novi album „Mother tongue“. Ovaj album sadrži 10 pesama ili dragulja, kako ih naziva i koje je čuvao u glavi i duši 20 godina.

“Tih aprilskih i majskih dana, nakon beogradskog koncerta sa Big bendom Slovenske vojske, došao sam kući prilično podignutog raspoloženja, prilično pun raznoraznih emocija i doživljaja i osetio sam trenutak da sada moram snimati”, rekao je kralj žice, i dodao da je neke numere čak snimio iz prve, bez ponavljanja. Tako je, kaže, snimljena prva numera na albumu – “Bistra voda”.

Pored pesama sa novog albuma, Stefanovski će se na koncertu u Nišu osvrnuti i na svoj rad sa grupom “Leb i sol”, tako da sa repertoara neće izostati ni nezaboravni hitovi kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Gipsy song” i druge.

Koncert će se održati 8. decembra u Domu Vojske, a ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se kupiti na blagajni Doma Vojske, kao i u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12).

  Emilija Vacev, Niš

Foto: Rock N’ Roller Promotion

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar