a

Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije, usvojio je predlog da taksa za javne servise, Radio-televiziju Srbije i Radio-televiziju Vojvodine, bude povećana sa 150 na 220 dinara.

Obrazloženje za poskupljenje je da su poskupeli svi  troškovi života, da su  povećane plate i penzije, dok cena TV pretplate nije menjana već četiti godine, od 2014. godine.

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović istako je, da je javni medijski servis “najbolji prijatelj svake nacije” i da taksa koja se plaća za to ne predstavlja nikakav namet, nego “obavezu svakog građanina”.

Takođe je rekao da to treba da “stvori ambijent da oba javna servisa imaju manje finansijskih problema, posebno Radio-televizija Vojvodine”.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar