Cigarete, duvan, alkohol…

Na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada 27. novembra carinici su sprečili krijumčarenje duvana, cigareta i alkohola.

Kako saopštava Uprava carina, prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljnu kontrolu izdvojen automobil ”škoda” britanskih registarskih oznaka sa prikolicom. Njime je iz Bugarske ka Engleskoj putovao britanski državljanin koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu. Ispostavilo se da to nije tačno, jer je već pri pregledu prikolice u jednom od kofera pronađeno 10 boksova cigareta i nekoliko flaša vina. Potom je u plastičnoj kanti sa orasima pronađeno i 10 pakovanja rezanog duvana.

Na pitanje da li kod sebe ima još nešto što nije prijavio, putnik je rekao da ima još jedan boks cigareta. Međutim, daljom kontrolom, ispod jednog od sedišta u automobilu pronađena su još dva boksa cigareta, zatim još dva ispod torbi u prtljažniku, da bi potom u jednom od kofera ispod ličnih stvari bilo pronađeno još 8 boksova cigareta i još nekoliko flaša alkoholnih pića.

U automobilu je ukupno pronađeno 22 boksa cigareta ”karelija”, 10 pakovanja rezanog duvana, 16 flaša brendija, džina i različitih vina.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar