a
 

Obuka „Lokalni ekonomski razvoj“ 6. i 7. decembra u Dimitrovgradu

U okviru projekta „Građani u akciji“, koji sprovodi udruženje „Građanske inicijative Caribrod“, 6. i 7. decembra u Dimitrovgradu će biti održana obuka pod nazivom „Lokalni ekonomski razvoj“.

Predsednik udruženja Martin Manoilov kaže za portal FAR da će obuku voditi dva trenera sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, a očekuje se učešće predstavnika lokalne samouprave, nevladnog sektora, privrednika i zainteresovanih građana.

U četvrtak, 6. decembra tribina počinje u 16:00, a u petak, 7. decembra u 12:00 časova u konferencijskoj sali Sportsko-turističkog centra u Dimitrovgradu.

Projekat se realizuje u okviru ReLOaD programa koji finansira Evropska  unija, a sprovodi UNDP.

P. Videnov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar