a

Na građanskom skupu koji je počeo na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a završio se šetnjom do Skupštine Srbije, RTS-a i natrag do Trga Republike, građani Beograda, kako se čulo, izrazili su protest protiv bahate aktuelne vlasti.

Na protestu koji je isprovociran nedavnim prebijanjem lidera Levice Srbije, Borka Stefanovića u Kruševcu, pa je zato i nazvan “Stop krvavim košuljama”, građanima se jedini  obratio glumac Branislav Trifunović, posle čega su krenili u protestnu šetnju takozvanom „medijskom rutom“ uz bubnjare, pištaljke i povike; Stranko napredna”, “Izlazite napolje”, “Nećete se izvući”, ”Lopovi, lopovi” i “Bando krvava”.

Iako  na protestu nije bilo stranačih obeležja primećeno je prisusvo nekih od stranačkih prvaka – Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Borka Stefanovića, Zorana Lutovaca i Nikole Jovanovića.

Skup i šetnja na kojima je po kišnom vremenu bilo više od 10.000 ljudi, protekli su bez ikakvog incidenta i uz diskretno prisustvo policije.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Slobodan Aleksić / Nebojša Videnov / Blagoj Baga Vasov

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar