a
 

Božićni koncert bugarske vokalne grupe „Spectrum“ 22. decembra u Nišu

U Narodnom pozorištu u Nišu 22. decembra, subota, sa početkom u 19:00 časova biće održan božićni koncert vokalne grupe „Spectrum“ iz susedne Bugarske. U uvodnom delu večeri, kao predgrupa, nastupiće orkestar Muzičke škole u Nišu.

Grupa „Spectrum“ je jedina bugarska vokalna grupa u ovoj branši čiji repertoar kombinuje pop i džez sa višeglasnim obradama narodnih pesama bez instrumentalne pratnje.

Ovaj kulturni događaj organizuju Centralna opština Sofija, Direkcija „Kultura“ i Generalni konzulat R. Bugarske u Nišu.

Ulaz na koncert, koji ujedno predstavlja poklon grada Sofije gradu Nišu, je besplatan.

  A. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar