XXVII sednica SO Dimitrovgrad 21. decembra – Sutra javna rasprava

XXVII sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad, sa 34 tačke na dnevnom redu, biće održana u petak, 21. decembra, u 12:00 časova. Povodom predstojećeg zasedanja Zoran Đurov, predsednik SO Dimitrovgrad, zakazao je za sutra, u 09:00 sati javnu raspravu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 404-1024x768.jpg

Đurov je u izjavi za portal FAR rekao da je ovo najvažnija sednica u tekućoj godini, jer će odbornici na njoj raspravljati i odlučivati o predlogu budžeta opštine za 2019. godinu. On je takođe pozvao sve zainteresovane građane da uzmu učešće u sutrašnjoj javnoj raspravi.

„Na dnevnom redu naći če se 18 tačaka i to su tačke koje najviše interesuju građane opštine Dimitrovgrad. Jedna od tačaka ne dnevnom redu biće odluka o lokalnim komunalnim taksama. Njome je predviđeno određeno povećanje na takse oko 6% za držanje drumskih motornih vozila i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina.

Takođe, na zasedanju će se naći i odluka o naknadama za korišćenje javnih površina. Ona je izrađena na osnovu Zakona o korišćenju javnih dobara i planirano je uvećanje od 6,9%, što je na nivou nominalnog rasta društvenog bruto proizvoda za 2019. godinu. Zatim, imamo i odluku o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Ovde je povećanje niže od nominalnog rasta društvenog bruto proizvoda i iznosi 5%. Jedna od tačaka koja će se razmatrati je i odluka o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava. Naime, ovde se radi o usklađivanju sa pravilnikom o klasifikaciji objekata i tu imamo uvećanje na nivou nominalnog rasta društvenog bruto proizvoda. Visina boravišne takse ostaće nepromenjena i sledeće godine i iznosiće 100 dinara“ – istakao je predsednik Skupštine opštine.

Đurov je rekao da će se na sednici naći i predlog Kadrovskog plana organa i službi opštine Dimitrovgrad za 2019. godinu. On je naglasio da je tom odlukom previđeno da ukupan broj zaposlenih na određeno vreme bude 44, a na neodređeno 10.

Najvažnija odluka na zasedanju odnosiće se na budžet opštine za narednu godinu.

Prema rečima predsednika SO Dimitrovgrad ukupni prihodi koji su jednaki ukupnim rashodima su 757.308.094 dinara.

 A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar