a
 

Tribina o lokalnim medijima, kapitalu i politici

Udruženje za opštu kulturu i slobodno informisanje „Omnibus“ iz Pančeva i Građanska akcija Pančevo organizuju tribinu pod nazivom „Lokalni mediji – između javnog interesa, kapitala i politike.

Na tribini koja je deo projekta „Pa traži“ u okviru programa „Kaži – traži šta te zanima“ govoriće Jovanka Nikolić sa portala „Glas Šumadije“, Željko Bodrožić, glavni urednik „Kikindskih novina“ i književnik Marko Vidojković.

Tribina je deo šireg projekta „Javni novac za javni interes“ koji realizuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Balkanska istraživačka mreža (BIRN) i Fondacija “Slavko Čuruvija“, uz podršku EU i počinje sutra (četvrtak) u 19:00 časova u pančevačkom klubu “COUPE“.

 Slobodan Aleksić, Beograd (Izvor:Udruženje “Omnibus”)

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar