Predstava „Mali princ“ za učenike – migrante i dimitrovgradske osnovce 22. decembra u Dimitrovgradu

Povodom Novogodišnjih i Božićnih praznika i Dana solidarnosti, u subotu, 22. decembra, pozorišna grupa „Kamičak“ pri Osnovnoj školi „Hristo Botev“ izvešće predstavu „Mali princ“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 429-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 430-1024x683.jpg

Katarina Simeonov, direktorka OŠ „Hristo Botev“ je izjavila za FAR da će predstavi prethoditi interkulturalni kutak, gde će deca-migranti imati priliku da razgledaju školu i da se druže sa svojim vršnjacima iz Dimitrovgrada.

„Naša škola je stupila u kontakt sa pirotskim migrantskim centrom i dogovorili smo se da učenicima-migrantima priredimo druženje i predstavu povodom predstojećih praznika“ – rekla je direktorka škole.

This image has an empty alt attribute; its file name is 431-1024x683.jpg

Simeonova je naglasila da je u prošloj školskoj godini ova dimitrovgradska obrazovna institucija imala niz aktivnosti koje su pozitivno uticale na sve zaposlene u školi, kao i na učenike. Ona je takođe dodala i da je od velikog značaja za školu i nastavak projekta koji će biti realizovan u narednom periodu.

„Prošle godine našu školu je pohađalo 16 učenika – migranata. Zahvaljujući UNICEF-u i nevladinim organizacijama dobili smo projekat i odgovarajuću tehniku, kao i priručnike na srpskom jeziku za obuku migranata. Imali smo kvalitetnu saradnju sa roditeljima, u smislu organizovanja roditeljskih sastanaka, sa angažovanjem prevodilaca za arapski i paštunski jezik (zvanični jezik Avganistana). Takođe, vežbali su i engleski jezik putem komunikacije. Sve ove aktivnosti su pozitivno uticale na sve zaposlene i decu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 432-1024x683.jpg

Ministarstvo je ovog leta raspisalo konkurs za nastavak projekta pod nazivom „Podrška Evropske Unije Srbiji u upravljanju migracijama“. Mi smo konkurisali sa još jednim projektom u kom smo planirali opremanje interkulturalnog kutka u školi, koji podrazumeva aktivnosti sa decom i roditeljima i praćenje njihovih interesovanja sa ciljem da se što bolje uklope u školu. Vrednost ovog projekta je oko 640.000 dinara“ – istakla je Simeonova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 433-1024x683.jpg

Pozorišni komad, namenjen deci – migrantima i dimitrovgradskim osnovcima, biće održan u Centru za kulturu u Dimitrovgradu u 11:00 časova.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar