a
 

Od petka gužve na “Gradini” kod Dimitrovgrada

U Srbiji je pojačan saobraćaj na putevima i graničnim prelazima zbog predstojećih praznika.

Na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada zabeležene su gužve na izlazu iz Srbije još od petka.

Darko Pejčić iz Uprave granične policije izjavio je jutros za RTS da se na izlazu iz zemlje na “Gradini” radi u pet traka, a čekanja za putnička vozila su do 30 minuta, dok se na ulazu saobraćaj obavlja normalno i bez zadržavanja. Međutim, situacija se na ovom i drugim graničnim prelazima menja iz sata u sata, a Pejčić naglašava se gužve očekuju se do 25. decembra, kada je katolički Božić.

Preko ovog prelaza uglavnom putuju državljani Bugarske i Turske koji rade u nekoj od zapadnoevropskih zemalja.

Prema poslednjim informacijama objavljenih na sajtu Javnog preduzeća “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Meteorolozi najavljuju povoljne vremenske prilike i više dnevne temperature, što će usloviti bolju prohodnost puteva u većem delu Srbije. Ipak, savetuje se vozačima da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu i maksimalan oprez za volanom.

Trenutno stanje na “Gradini” i drugim prelazima u zemlji možete pratiti na sajtu Auto-moto Saveza Srbije ili OVDE, a informacije o zadržavanjima na naplatnim stanicama na zvaničnom sajtu www.putevi-srbije.rs.

P. Videnov (izvor: RTS / Putevi Srbije / AMSS)

Foto: AMSS (jutros u 10:00 h)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar