a
 

Koncert „Spectruma“ 28. u Svetosavskom domu

Bugarska vokalna grupa „Spectrum“ nastupiće u petak, 28. decembra od 18:00 časova u Svetosavskom domu u Nišu.

„Spectrum“ svojim višeglasnim pevanjem džez i pop kompozicija, kao i bugarske tradicionalne muzike bez pratnje, je koliko retka, toliko i zapažena pojava u muzičkom životu Balkana i prvi put će se predstaviti niškoj publici.

Njihov koncert je novogodišnji i božićni poklon Grada Sofije i Generalnog konzulta Republike Bugarske u Nišu, Gradu Nišu i Nišlijama.

Koncert je prvobitno bio najavljen za 22. decembar u Narodnom pozorištu, ali je zbog tragične nesreće kod Donjeg Međurova pomeren za 28. i premešten u Svetosavski dom.

Kao predgrupa „Spectrumu“ nastupiće orkestar Muzičke škole u Nišu. Ulaz je slobodan.

  Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: Diljana Stoimenova (Fejsbuk stranica Spectrum Ensemble)

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar