a
 

Božićna poruka mira i solidarnosti Edvina Sugareva

Povodom predstojećih Božićnih praznika, Edvin Sugarev, generalni konzul R. Bugarske u Nišu, poslao je poruku mira i solidarnosti svima koji poštuju Julijanski kalendar. U njoj se kaže:

„Želim da čestitam Bugarima, Srbima i svima, koji vreme računaju po Julijanskom kalendaru, nastupajuće Božićne praznike i poželim im sreću, zdravlje i uspeh u Novoj 2019. godini.

Nadam se da će ona biti bolja nego prošla i da će među nama vladati mir i solidarnost, da ćemo biti bolji i saosećajniji jedni prema drugima.“

 A. Todorov (Generalni konzulat R. Bugarske u Nišu)

Foto: DIP Productions

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar