a
 

Pažljivo zbog snega i leda na kolovozima

Svi auto-putevi i državni putevi prvog i drugog reda, prilazi graničnim prelazima i planinskim turističkim centrima prohodni su za saobraćaj. AMSS preporučuje maksimalan oprez.

Na kolvozima ima mestimično do pet centimetara snega, pa AMSS preporučuje maksimalan oprez zbog novih snežnih padavina, poledice i vetra. Sve ekipe putara su na terenu. Vozačima se takođe savetuje da ne kreću bez obavezne zimske opreme i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Prema informacijma Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima u Srbiji. Na Gradini se i na ulazu i na izlazu iz zemlje čeka oko pola sata. Duža zadržavanja se očekuju posle podne zbog očekivanog pojačanog inteziteta saobraćaja i pojačane saobračajne kontrole na bugarskoj strani.

Na auto-putu Niš-Dimitrovgrad putarina će se naplaćivati na naplatnoj rampi „Dimitrovgrad“ po takozavanom „otvorenom“ sistemu i takav režim naplate biće na snazi sve do potpunog završetka radova na auto-putu Niš- Dimitrovgrad.

I u dane Božićnih praznika biće hladno vreme sa umerenim i jakim mrazem mestimično sa snegom, te je oprez za volanom neophodan.

Slobodan Aleksić, Beograd (izvor: AMSS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar