a
 

Stiže novi snežni talas

Osmi januarski dan bio je najhladniji ove zime, a temperatura vazduha ovog jutra spustila se do 22 podeoka ispod nule u Sjenici, dok je -18 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, Požegi, Kragujevcu i Kopaoniku. U Dimitrovgradu je bilo -7 stepeni.

Prrema merenjima u 7:00 sati, visina snežnog pokrivača u Srbiji kreće se od 3 do 29 centimetara, dok je najviše snega (83 cm) palo na Kopaoniku.

Meteorolozi kažu da će nakon veoma hladnog jutra tokom dana na severozapadu stići naoblačenje sa slabim snegom. Usled porasta temperature sneg će postepeno preći u kišu koja će se lokalno lediti na tlu. Najviša dnevna temperature od -5 do 3 stepena.

Narednih dana oblačno sa snegom. U sredu i četvrtak značajnije povećanje snežnog pokrivača na jugu i jugoistoku zemlje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 128-1024x575.jpg

Iz Auto-moto saveza Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu i maksimalan oprez za volanom.

P. Videnov

Foto: DIP Production / Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar