Stiže novi snežni talas

Osmi januarski dan bio je najhladniji ove zime, a temperatura vazduha ovog jutra spustila se do 22 podeoka ispod nule u Sjenici, dok je -18 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, Požegi, Kragujevcu i Kopaoniku. U Dimitrovgradu je bilo -7 stepeni.

Prrema merenjima u 7:00 sati, visina snežnog pokrivača u Srbiji kreće se od 3 do 29 centimetara, dok je najviše snega (83 cm) palo na Kopaoniku.

Meteorolozi kažu da će nakon veoma hladnog jutra tokom dana na severozapadu stići naoblačenje sa slabim snegom. Usled porasta temperature sneg će postepeno preći u kišu koja će se lokalno lediti na tlu. Najviša dnevna temperature od -5 do 3 stepena.

Narednih dana oblačno sa snegom. U sredu i četvrtak značajnije povećanje snežnog pokrivača na jugu i jugoistoku zemlje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 128-1024x575.jpg

Iz Auto-moto saveza Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu i maksimalan oprez za volanom.

P. Videnov

Foto: DIP Production / Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar