a
 

Putevi prohodni, oprez zbog leda na kolovozu

Do kraja sedmice meteorolozi najavljuju povremeno susnežicu i sneg, u toku noći i jutra na severu i zapadu zemlje ponegde se očekuje kiša koja će se lediti pri tlu. Zbog priliva malo toplijeg vazduha i temperatura će biti viša za nekoliko stepeni, pa će se tokom današnjeg dana kretati u intervalu od -2 do +4 stepena

Prema zvaničnoj prognozi, obilnije snežne padavine u četvrtak u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima.

Iz AMSS-a savetuju vozačima dodatan oprez za volanom zbog ledene kiše, a pešacima pažljivo kretanje ulicama i trotoarima. Kako bi se izbegle nezgode zbog leda i poledice, vozačima se savetuje da drže bezbedno odstojanje, da voze sporije i da bez obavezne zimske opreme i punog rezervoara ne kreću na put.

Širom Srbije glavni putni pravci su prohodni, kao i prilazi turističkim centrima, a ovog jutra nisu zabeleženi veći problemi zbog vremenskih prilika.

Iz AMSS-a i informacija da je Koridor 10 očišćen, ali je kolovoz vlažan, pa je na pojedinim deonicama moguća poledica jer je temperatura i dalje u minusu. Najviše snega ima na višim planinskim područjima, gde na putevima ima do pet centimetara raskvašenog snega. Putari su na terenu 24 sata, ali je neophodno voziti pažljivo zbog leda.

Prema poslednjim informacijama JP “Putevi Srbije” i Uprave granične policije, na naplatnim stanicama i graničnim prelazima u zemlji nema zadržavanja.

P. Videnov (izvor: RTS / AMSS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar