a
 

GP „Gradina“: Kod bugarskog državljanina pronađena “libanska klopka“ u donjem vešu

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, 10 januara ove godine, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja “libanske klopke“ u donjem vešu od strane državljanina Bugarske A. S. (38), prenosi Blic.

Izum za zloupotebu platnih kartica otkriven je u automobilu marke „Tojota Yaris“ na ulazu u Srbiju u kome su se nalazila trojica bugarskih državljanina koji su putovali ka Bratislavi.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju da nešta da prijave svi putnici su odgovorili odrično. Nakon detaljnog pregleda, u donjem vešu koji je na sebi nosio vozač A. S. pronađena je naprava poznata kao libanska klopka. Sva trojica putnika koja su se nalazila u automobilu dobila su krivične prijave, rečeno je Blicu iz Uprave carina.

Takođe, u Upravi carina naglašavaju da ovo nije prvi put da se susreću sa ovakvom vrstom krijumčarenja.

„Bugarski prevaranti dolaze u Srbiju sa savremenijom opremom i novim tehnikama. Korisnici bankomata ne primete ništa neobično, sve dok im sa računa ne bude skinuta određena svota novca prilikom transakcije u inostranstvu, za koju znaju da je nisu oni izvšili“.

 A. Todorov (Izvor: Blic / Uprava carina)

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar