a

Na nedavno završenom konkursu „Slike Srbije”, elektronskog magazina „Dizajnmag“, čak četiri fotografije autora i autorki iz Dimitrovgrada, našle su se među prvih sto i od juče pa do 18. janura su deo izložbe „100 najlepših fotografija Srbije”, na beogradskom Dorćol placu.

“Kusa Vrana-moje selo lepše od Pariza” - Lena Rančev

“Kusa Vrana-moje selo lepše od Pariza” – Lena Rančev

“Greben planina” - Anđela Delčev

“Greben planina” – Anđela Delčev

“Puteljak iznad sela Željuša kod Dimitrovgrada” - Andrijana Spasov

“Puteljak iznad sela Željuša kod Dimitrovgrada” – Andrijana Spasov

Pored Igora Manova, koji je bio četvrti, pa je njegova fotografija „Beogradska Amazonija – Beljarica” uvršćena u izdanje luksusnog novogosišnjeg kalenedara, među „100 najlepših fotografija Srbije” su i Lena Rančev, na 17. mestu sa fotografijom; “Kusa Vrana-moje selo lepše od Pariza”, Anđela Delčev na 50. mestu i fotografijom “Greben planina” i Andrijana Spasov koja je 69. sa “Puteljkom iznad sela Željuša kod Dimitrovgrada”.

To je lep uspeh ako se zna da je na konkursu učestvovalo 1,100 autora, koji su poslali isto toliko fotografija, a za koje je glasalo više od 50.000.ljudi, a možda i najava novog carbrodskog umetničkog fenomena, koji posle slikara, vajara, grafičara i pozorišta na najlepši način predstavlja svoj grad.

 Slobodan Aleksić, Beograd

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar