a
 

U Bosilegradskoj opštini počelo čišćenje i lokalnih puteva

„Kompletna mehanizacija i ljudstvo angažovano je na čiščenju ulica i saobraćaj u Bosilegradu se odvija bez problema“. – izjavio je za FAR Straško Apostolov, direktor javnog preduzeća za građevinsko zemljište i puteve.

Kako ističe problematčno je ka selima jer su na nekim putevima smetovi.

„Radi se na čišćenju lokalnih puteva prema selima Gornja Ržana i Donja Lisina, kao i na putevima prema selima Grujinci i Milevci, gde su angažovani buldožer i grejder”. – dodaje Apostolov.

Napominje da na lokalnim putevima ima dosta utabanog snega, ali da su uglavnom prohodni i da će se čišćenje usaglašavati sa prioritetima.

Ne treba očekivati da se u selima radi kao u gradu jer je način rada mnogo drugačiji. To su mahom makadamski putevi, dosta raštrkani i potrebno je puno rada i sredstava za njihovo redovno održavanje.

„Moramo se prilagođavati situaciji tako da bar terenska vozila mogu da stignu do naših mahala, koje su raštrkane u preko 30 sela u opštini Bosilegrad. Važno je napomenuti da ćemo uložiti sav trud da stignemo do svakog meštanina, kome je potrebna pomoć“. – ističe direktor bosilegradskog preduzeća za gradjevinsko zemljište i puteve.

Iako je sneg padao u protekla dva dana, u Bosilegradu nisu zabeležene saobraćajne nezgode. U centru grada i ispred javnih ustanova čiste se i trotoari.

 B. Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar