a
 

„Imaginarni pejzaž“ Ivana Ninova od 18. do 31. januara u galeriji „Art 55“ u Nišu

Bugarski slikar i grafičar Ivan Ninov* izložiće svoje radove od 18. do 31. januara u Nišu.

Izložba bugarskog umetnika pod nazivom ,,Imaginarni pejzaž” biće otvorena sutra u 19:00 časova u galeriji „Art 55“ (ul. Ćirila i Metodija 17a).

Ivan Ninov* je rođen 19. avgusta 1946. godine u selu Conevo, Varna. 1969 godine završava Umetničku gimnaziju u Sofiji. Od 1970. godine učestvovao je na gotovo svim likovnim izložbama u Bugarskoj, kao i na reprezentativnim izložbama bugarske grafike u inostranstvu: SAD, Francuska, Norveška, Nemačka, Argentina.

Radi u oblasti grafike – suva igla, litografija i fotolitografija, slikarstvo – kreda, tempera, slikanje – akvarel, ulje.

Ninov je više puta osvojao nagrade za grafiku na prestižnim međunarodnim bijenalima.

 A. Todorov

Foto: Galerija „Art 55“ – Niš

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar