a
 

“Šopsko veče“ 15. februara u restoranu “Čile“ u Pančevu

U petak, 15. februara, u restoranu “Čile” u Pančevu biće održana tradicionalna proslava pod nazivom “Šopsko veče”. Manifestacija se održava po osmi put, a organizator je Udruženje građana bugarske nacionalne manjine “Šopsko oro” iz Pančeva.

Očekuje se da proslavi prisustvuje oko 170 do 200 gostiju, a okupljanje privlači ljude različitih generacija, kaže za FAR Ljubinko Markov, potpredsednik Udruženja “Šopsko oro”. Markov ističe da će od zvaničnika na Šopskoj večeri prisustvovati ambasador Republike Bugarske u Beogradu Radko Vlajkov, kao i čelni ljudi grada Pančeva, gradonačelnik Saša Pavlov i predsednik Skupštine grada Tigran Kiš.

U kulturno umetničkom delu programa nastupiće KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva sa spletom šopskih igara i orkestar Aleksandra Vasova iz Dimitrovgrada.

Rezervacije je moguće izvršiti na brojeve telefona 064 / 642 – 10 – 81 i 063 / 572 – 206. Cena ulaznice je 1.500 dinara. Početak ovogodišnje “Šopske večeri” zakazan je za 19:00 časova.

 A. Todorov

Foto: Udruženje “Šopsko oro”

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar