a
 

Тази година „Българияда във Войводина“ в Нови Сад

Традиционната „Българияда във Войводина“ ще се проведе тази вечер в Нови Сад. Културното събитие се провежда за 19-та поредна година и се организира от „Дружеството за български език, литература и култура“ от Нови Сад. То ще се състои в залата на новосадската гимназия „Лаза Костич“ тази вечер от 18:00 часа.

В програмата ще участват деца и самодейци от Босилеград – фолклорният ансамбъл при Център за култура Босилеград, фолклорният състав към Спортно дружество „Младост“, хор „Босилеградско славейче“ и група млади таланти, които представиха Босилеград в детско музикално шоу „Сърбия в ритъма на Европа“.

Официален гост ще бъде посланикът на Р. България в Белград Радко Влайков.

Слободан Алексич, Белград

Фото: ФАР архив

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar