Aleksandar Džunić pravi najukusniju peglanu kobasicu u Pirotu

Pobednik sedmog po redu Sajma pirotske peglane kobasice koji je ovog vikenda održan u Pirotu je Aleksandar Džunić, prenosi portal Pirotske vesti. Džunić je odlukom žirija dobio 1.120 poena. Drugo mesto pripalo je Vitomiru Jovanoviću sa 1.103, dok je treći bio Ivan Gogov sa 1.075.

„Nisam očekivao baš prvo mesto, uvek sam bio u vrhu i nadao sam se nagradi, ali prvom mestu nisam. Pretpostavljam da je tajming oko sušenja peglane kobasice bio presudan da se u velikom broju izuzetnih kobasica moj proizvod proglasi najboljim. Sam žiri je istakao u više navrata da je kvalitet svih peglanih kobasica odličan i sitnice su odlučivale koji će proizvođači dobiti nagrade“ – kazao je pobednik ove prestižne gastronomske manifestacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 664.jpg

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg Sajma je Žarko Petrović iz ekipe “Našti malijat”, koje je pre dve godine napravio i najbolju pirotsku peglanu kobasicu, dok je najiskusniji proizvođač Vlajko Kostić iz ekipe Pahuljica. Nagradu za najuređeniji štand osvojila je ekipa Marka Markovića “Kod komšije”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 665.jpg

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je rekao da je veoma zadovoljan posećenošću Sajma i interesovanjem za pirotsku peglanu kobasicu, koje je iz godine u godinu sve veće. On je, takođe, zahvalio svim posetiocima koji su došli iz raznih krajeva Srbije i Bugarske.

Promoter ovogodišnjeg sajma bio je poznati srpski glumac Milan Gvero. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pirot, pokrovitelj Grad Pirot, a sponzori Dunav osiguranje i Tigar tyres.

 A. Todorov (Izvor: Pirotske vesti)

Foto: Aleksandar Ćirić / Pirotske vesti

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar