a
 

Toni Aleksov dostojno predstavio Dimitrovgrad

Počelo je snimanje kviza „Igraj za zavičaj“, koji je pokrenula RTS. U jednoj od epizoda prvog kruga u kome su snage odmerili Vrbas, Paraćin, Kraljevo i Dimitrovgrad, za Dimitrovgrad se takmičio Toni Aleksov i napravio lep rezultat.

Kviz „Igraj za zavičaj“ ima i humanitarni i takmičarski karakter, pošto se deo osvojenih sredstava uplaćuje u humanitarne svrhe gradu odakle takmičar dolazi. Do sada je za taj kviz prijavljeno 24 grada, a takmičenje će se odvijati po etapama, sve do polufinala i finala.

Toni Aleksov je već poznat televizijskim gledaocima jer je bio učesnik, a u nekima i pobednik, najpopularnijih TV kvizova u Srbiji, od „Milionera“ na BK Televiziji, pa do „Potere“ na RTS-u.

Koliko je dobar rezulatat Toni ostvario u kvizu „Igraj za zavičaj“ gledaoci će saznati u jednoj od nedelja u martu mesecu, kada RTS to bude objavio u svojoj programskoj šemi , ali u već poznatom, udarnom terminu na prvom programu od 21:00 čas.

 Slobodan Aleksić

Foto: Arhiva FAR-a

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar