a
 

Na Gradini uhvaćeni lekari u švercu lekova i parfema

Carinici su na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada, na ulazu iz Bugarske, zaplenili 100 pakovanja lekova i 25 parfema, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi u saopštenju, lekovi i parfemi pronađeni su juče u automobilima dvojice lekara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 725-1024x519.jpg

Parfemi su otkriveni u automobilu bugarskih registracija kojim se u Srbiju vraćao lekar (45) iz Pirota, a lekovi su pronađeni u automobilu niških registracija, koji je takođe vozio lekar star 26 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 726-1024x925.jpg

Kod lekara koji je švercovao lekove pronađeno je 10 tabli citostatika i tableta “livijal” namenjenih hormonskoj terapiji, više od 20 bočica kapi za oči, za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanja bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni.

 Slobodan Aleksić (Izvor Fonet)

Foto. Uprava Carina Republike Srbije

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar