Četvoro šahista „Caribroda“ ostvarilo plasman na kadetsko prvenstvo centralne Srbije u Zaječaru

Mladi takmičari Šahovskog kluba „Caribrod“ Stefan Nakov, Nemanja Todorov, Jana Stoimenov i Milica Zarkov ostvarili su zapažene rezultate na okružnom kadetskom prvenstvu koje je 3. februara održano u Pirotu. Oni su tako obezbedili učešće na kadetskom prvenstvu centralne Srbije od 14. do 17. februara u Zaječaru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 43-1.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 44-1.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 45-1.jpg

Stefan Nakov je osvojio prvo mesto u kategoriji dečaka od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Pirotskom okrugu. Njegov stariji klupski kolega Nemanja Todorov bio je treći kod dečaka od petog do osmog razreda. Na šahovskom nadmetanju u Pirotu boje dimitrovgradskog šahovskog kluba branio je i Jovan Milev, koji je svoj nastup okončao na petom mestu i tako ostao bez plasmana na prvenstvo centralne Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 46-1.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 47-1.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 48-1.jpg

Kod devojčica najbolja je bila domaća šahistkinja Branka Vidanović. Šahistkinje „Caribroda“ Jana Stoimenov i Milica Zarkov su osvojile srebrnu, odnosno bronzanu medalju, dok petotogodišnja dimitrovgrađanka Nikolina Petrov nije uspela da se domogne jednog od prva tri mesta koja su vodila na turnir u Zaječaru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 49-1.jpg

Okružno kadetsko prvenstvo u Pirotu igrano je po Bergerovom sistemu, 15 minuta po igraču kod dečaka, odnosno 30 kod devojčica.

 A. Todorov

Foto: Šahovski klub „Caribrod“

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar