a

Posle 30 godina okupljanja pod različitim imenima; Zarezoja, Caribrodska ili Šopska večer, Caribrođani i njihovi prijatelji u Beogradu, prvi put će se sresti na “Danima Caribroda u Beogradu”.

Tradicinalno druženje počinje u 19:00 sati, 14. febraura u restoranu Doma Vojske Srbije u Francuskoj ulici, uz “prošireni sastav “Caribrodskog orkestra” i specijalne goste, koji će doneti zvuk i atmosferu grada odakle su. Deo toga biće i prezenatacija turističkog i gastronomskog potencijala Dimitrovgrada, koju organizuje “Sportsko turistički centar Caribrod”.

Sutradan, 15. Februara u pozorištu „Pinokio“ na Novom Beogradu, beogradskoj publici, ali i Caribrođanima u Beogradu će se predstaviti dečja grupa „Kamičak“ sa predstavom „Mali princ“.

„Kamičak“ radi pri dimitrovgradskoj biblioteci „Detko Petrov“ pod rukovodstvom Albene Milev, a tekst Antoana de Sent Egziperija, donosi u adaptaciji bugarske glumice i rediteljke Ane Petrove i režiji Borisa Lazarova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 158.jpg

Sem međusobnog druženja i veselja i druženja sa kulturom, “Dani Caribroda” će biti još jedna prilika da se podsetimo Georgija Ivanova-Ćirkova, Slobodana Sotirova-Dačinćinoga, Makse i Gordane Maksimović, Dimitra Geleva-Mikana, Vasila Manova-Cike, koji više nisu sa nama, a bez kojih se Caribrođani ne bi okupljali na ovako lep način evo već tri decenije.
Za one iz Dimitrovgrada, koji žele da se prikljuće slavlju ili da posete svoje bliske u Beogradu, organizovan je besplatan autobuski prevoz u oba smera.
“Dane Caribroda u Beogradu” organizuje Udruženje “Pametnik”.

Slobodan Aleksić, Beograd

Foto: arhiva FAR-a

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar