a
 

Međunarodni miting skakača „Lavlji skok“ 18. februara u Dimitrovgradu

Povodom 146 godina od smrti bugarskog revolucionara Vasila Levskog – Apostola slobode, u sportskoj hali u Dimitrovgradu 18. februara biće održan međunarodni atletski miting skakača „Lavlji skok“. Organizatori ovog događaja, čiji je promoter proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić, su Atletski klub „Balkan“ i Sportsko turistički centar „Caribrod“.

Atletska smotra, koja će okupiti sportiste iz Srbije i Bugarske, ima za cilj njihovo zbližavanje kroz pozitivne primere licnosti iz Istorije koje povezuju dva naroda, istakao je za FAR Aleksandar Markov iz dimitrovgradskog atletskog kluba. On je, takođe, dodao da će se takmičari nadmetati u 4 discipline – skok u vis, skok u dalj, skok motkom i troskok.

Na mitingu su za sada učešće prijavili atletičari iz Burgasa, Plovdiva, Sofije, Plevena, Rusea, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Jagodine, Niša i gradova iz Pirotskog okruga. Za najbolje su obezbeđene diplome, medalje i pehari, kao i materijalne nagrade.

Početak atletskog mitinga zakazan je za 11:00 časova, dok će sat vremena ranije biti održano predavanje o liku i delu Vasila Levskog. Pokrovitelj ovog sportskog događaja je Opština Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-724x1024.jpg
A. Todorov

Foto: Atletski klub Balkan – Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar