Međunarodni miting skakača „Lavlji skok“ 18. februara u Dimitrovgradu

Povodom 146 godina od smrti bugarskog revolucionara Vasila Levskog – Apostola slobode, u sportskoj hali u Dimitrovgradu 18. februara biće održan međunarodni atletski miting skakača „Lavlji skok“. Organizatori ovog događaja, čiji je promoter proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić, su Atletski klub „Balkan“ i Sportsko turistički centar „Caribrod“.

Atletska smotra, koja će okupiti sportiste iz Srbije i Bugarske, ima za cilj njihovo zbližavanje kroz pozitivne primere licnosti iz Istorije koje povezuju dva naroda, istakao je za FAR Aleksandar Markov iz dimitrovgradskog atletskog kluba. On je, takođe, dodao da će se takmičari nadmetati u 4 discipline – skok u vis, skok u dalj, skok motkom i troskok.

Na mitingu su za sada učešće prijavili atletičari iz Burgasa, Plovdiva, Sofije, Plevena, Rusea, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Jagodine, Niša i gradova iz Pirotskog okruga. Za najbolje su obezbeđene diplome, medalje i pehari, kao i materijalne nagrade.

Početak atletskog mitinga zakazan je za 11:00 časova, dok će sat vremena ranije biti održano predavanje o liku i delu Vasila Levskog. Pokrovitelj ovog sportskog događaja je Opština Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 154-724x1024.jpg
A. Todorov

Foto: Atletski klub Balkan – Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar