a
 

Jani Stoimenov zlato, Milici Zarkov bronza na kadetskom šahovskom prvenstvu centralne Srbije u Zaječaru

Šahistkinje „Caribroda“ Jana Stoimenov i Milica Zarkov osvojile su zlatnu, odnosno, bronzanu medalju na kadetskom šahovskom prvenstvu centralne Srbije koje je od 14. do 17. februara održano u Zaječaru. Na taj način mlade dimitrovgradske šahovske nade su ostvarile plasman na Republičko prvenstvo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 360-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 361-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 362-1024x768.jpg
Za razliku od devojčica, dečaci iz dimitrovgradskog kluba Stefan Nakov i Nemanja Todorov nisu uspeli da osvare zapažene rezultate. Naime, Nakov je u kategoriji dečaka od 8 do 10 godina svoj nastup u konkurenciji 25 šahista završio na 14. mestu. Todorov je bio 18. kod dečaka od 12 do 14 godina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 364-1024x768.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 365-768x1024.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 363-1024x768.jpg
Trener šahovskog kluba „Caribrod“ Roki Stoimenov nije krio zadovoljstvo nastupom svojih takmičara na prvenstvu u Zaječaru, On je rekao da je to fenomenalan uspeh i da se nada još jednim dobrim izdanjem mladih dimitrovgradskih šahistkinja na republičkom nadmetanju.

A. Todorov

Foto: Šahovski klub „Caribrod“ – Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar