Na graničnom prelazu Gradina zaplenjene kutije sa lekovima

Carinici su u saradnji sa policijom, 18. februara 2019. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada, sprečili krijumčarenje 480 tableta koje je putnik sakrio na više mesta, pa i u pojasu ispod jakne, saopšteno je iz Uprave carina.

This image has an empty alt attribute; its file name is 407-1024x841.jpg

Kada je “mercedes” bugarskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, 53-godišnji bugarski državljanin koji se nalazio za njegovim volanom rekao je da sa sobom nosi nekoliko kutija sa lekovima koje je dobio na recept.

Ipak, carinski službenici su pregledom njegovog automobila otkrili da medikamenata ima i više nego što je putnik prijavio.

Tako je osam kutija sa po 30 tableta antiepileptika “rivotrila” pronađeno u kesi koja se nalazila na suvozačevom sedištu, a još tri kutije istog leka uočene su i u kaseti automobila.

Međutim, to nije bilo sve, jer su carinarnici otkrili da putnik u pojasu ispod jakne koju je nosio na sebi krije još pet kutija tog medikamenta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 408-1024x695.jpg

“Rivotril” se primenjuje u lečenju epilepsije i bolesti zavisnosti, ali se neretko zbog psihoaktivnih svojstava i zloupotrebljava.

Izvor i foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar