Završen Salon knjige i grafike u Pirotu

U Pirotu je juče završen Salon knjige i grafike. Učesnicima su dodeljena tradicionalna priznanja, a proglašeni su i pobednici konkursa za kratku priču, navodi portal Pirotske vesti.

Prema odluci žirija u sastavu Nadica Kostić, Suzana Jovanović, Ljubiša Ćirić i Aleksandar Šarović, nagradu “Sveti Trifun” za kompletnu produkciju dobilo je IP “Data status” iz Beograda. Nagrada “Loza”, za pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, pripala je kompaniji “Novosti” iz Beograda za ostvarenje “100 mojih portreta” Matije Bećkovića. Priznanje “Šara”, koje se dodeljuje za estetsko-tehnološki tretman knjige, prema odluci žirija pripalo je IP “Pčelica” iz Čačka, koje već dve decenije učestvuje na ovom salonu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 438.jpg
Najuspešnijim izlagačima, priznanja je uručio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, poručujući tom prilikom da je salon svojevrsni praznik za grad Pirot i da će lokalna vlast i dalje podržavati ovu kulturnu manifestaciju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 439.jpg
Žiri konkursa za kratku priču, koji su činili prijatelji Salona, književnici Goran Gocić i Dejan Stojiljković, proglasio je najuspešnija ostvarenja. Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara za priču “Rekvijem za sporedne” dobila je Maša Pripotko iz Pančeva. Drugu nagradu u iznosu od 15.000 dinara dobio je Srđan Stojiljković iz Niša, za priču “Brdo”, dok je treća nagrada i 10.000 dinara pripala Stamenu Milovanoviću, takođe iz Niša, za priču “Inadžija”.

Izvor: Pirotske vesti

Foto: (Aleksandar Ćirić / Pirotske vesti)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar