Ambasador Bugarske Radko Vlajkov razgovarao sa ministrima Mladenom Šarčevićem i Vladanom Vukosavljevićem o nastavku saradnje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je juče sa ambasadorom Bugarske u Beogradu Radkom Vlajkovim o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja i nauke.

Sagovornici su se saglasili da ekspertske grupe nastave rad na Sporazumu u oblasti obrazovanja između dve zemlje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 535.jpg

Šarčević je rekao da je bugarski ministar obrazovanja i nauke vrlo zainteresovan za proces digitalizacije obrazovanja koji je uradila Srbija. On je rekao da Srbiju interesuje model koji je Bugarska iskoristila kada je radila novu Mrežu ustanova.

Znam da su iskustva jako dobra, kazao je Šarčević i dodao da je u Srbiji u toku rad na Mreži škola.

On je rekao da ima prostora da se u oblasti nauke i istraživanja pojača saradnja i naveo da Srbija sa mnogim evropskim zemljama ima dobre sporazume u oblasti nauke.

Šarčević je ukazao i na značaj Fonda za nauku koji je nedavno formiran. Sastanku je prisustvovao i državni sekretar prof. dr Viktor Nedović.

This image has an empty alt attribute; its file name is 536.jpg

Takođe, ambasador Bugarske u Srbiji sastao se je i sa ministrom kulture i informisanja Republike Srbije Vladanom Vukosavljevićem. Oni su razgovarali o kulturnoj saradnji i mogućnostima za produbljivanje kulturnog dijaloga sa zajedničkim inicijativama.

Izvor i foto: mpn.gov.rs / Ambasada R. Bugarske u Beogradu

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar