a
 

Сношка седенћувамо

Надокрајћу се збрамо и на седенћу. Нема ни много, петнестина који се горе-доле познавамо, ама сношка се изоратимо та се стварно и запознамо. Говоримо најмного за Цариброд. Ко је било, ко је са, ко би требало да буде. Оратимо си и за нас. Кој куде је и кико је, а говоримо и за тија који несу дошли.

После ни Небојша Виденов, преседател на „Паметник“ распраја за това удружење, кво је до са напрајило, кво се готви да праји са набрже, а кво по нанатам, ка дојде време и се зберу силе, урутће и ћисија за това.

Главното је да се има идеја, да се по било кој начин зберу или паре или инструменти и да се најде човек , па да си па врнемо духовоту музику у Цариброд, понеже и фествалат на духовите оркестри је напрајен с това намереније и с туја цел.

This image has an empty alt attribute; its file name is 271-1024x683.jpg

После се по окопитимо, па почемо да си распрајамо кво не би било лоше да напрајимо. Готово си сви рекоше да би за начало најубаво било да си напрајимо турнир у беолот, стару игру на карте која се пол`ка губи, па неје лоше да се опитамо да ђу сврнемо.

После се па опитамо и да свиримо и да појемо. Оно, ко да кажем, не испаде нешто нарочно, ама меџу човеци који си не замерају и това мину убаво.

Накрај се додумамо да се па видимо точно за месец, у прв четвртак у април, на исто место и у исто време од седам увечер при Сашу и Боку, у ресторан Тетротеку, који су много важан дел на това цариброско седенћување по Белград.

А да. Замалко да забоварим. Имамо и госје из Ужице. И они ни дадоше покрепу за све што смо намислили и се обешташе да че ни помагају. Тека је това меџу човеци који оче да си не замареју и да си помагају.

Слободан Алексић Ћоса

Фото: Петар Алексић

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar