Zaštitnici građana Srbije i Bugarske 19. marta u poseti Dimitrovgradu

U sklopu kampanje Dani ombudsmana, Zoran Pašalić i Maja Manolova, zaštitnici građana Srbije i Bugarke posetiće u utorak, 19. marta, opštinu Dimitrovgrad. Njima će se pridružiti i Radko Vlajkov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu.

Oni će tokom posete razgovarati sa građanima i primati njihove pritužbe od 10:00 časova u Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“. Razgovorima će prisustvovati i bugarski ambasador Radko Vlajkov.

U 12:00 sati, dvoje ombudsmana sastaće se sa predsednikom opštine Dimitrovgrad Vladicom Dimitrovim u njegovom kabinetu, kao i sa predstavnicima organa javne vlasti, javnih ustanova, preduzeća, institucija i organizacija civilnog društva.

Nakon susreta sa čelnim čovekom Dimitrovgrada, u Narodnoj biblioteci u 14:00 časova biće održan radni sastanak o aktuelnim izazovima u ostvarivanju ljudskih prava u opštini, a u cilju pronalaženja mehanizama za zajedničko delovanje i njihovo prevazilaženje.

Dimitrovgrad je jedan od gradova u kojem će biti sproveden projekat „Povećanje dostupnosti Zaštitnika građana“ građanima koji žive u unutrašnjosti Srbije, koji se sprovodi zahvaljujući finansijskoj podršci Vlade Republike Bugarske, a posredstvom Ambasade Bugarske u Republici Srbiji. Memorandum o saradnji kojim je započeta realizacija ovog projekta, potpisan je 3. maja prošle godine baš u Dimitrovgradu.

A. Todorov

Foto: Ambasada R. Bugarske u Beogradu

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar