Ambasador Palestine Mohamed Nabhan: Nastojaćemo da usmerimo investicije u Dimitrovgrad i okolinu

Turistički potencijali opštine Dimitrovgrad bili su glavna tema razgovora na današnjem sastanku ambasadora Palestine Mohameda Nabhana sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim i njegovim saradnicima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 415-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 416-1024x683.jpg

„Mi smo se potrudili da u kratkim crtama predstavimo naše potencijale. Palestinci ulažu u razvijene krajeve Srbije, uglavnom u Vojvodinu i Beograd, ali su zainteresovani i za investiranje u ovaj region, pogotovo se to odnosi na turizam, stočarstvo i poljoprivredu. Dogovorili smo se da pošaljemo sve naše strategije razvoja za ulaganja u ovaj deo Stare planine“ – istakao je Dimitrov pred novinarima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 417-1024x683.jpg

Poseta Dimitrovgradu trebalo bi da predstavlja polaznu tačku za dalju saradnju i investiranje u ovo područje, rekao je u izjavi za medije palestinski ambasador.

„Dimitrovgrad ima izuzetnu lokaciju i predstavlja privlačnu destinaciju za turiste. Mi smo na sastanku čuli od predsednika opštine i njegovih saradnika kakve su mogućnosti i planovi razvoja i mogu da kažem da smo zainteresovani za dalju saradnju i zajedničko delovanje. Ljudi iz Palestine dolaze u Beograd i pitaju nas gde mogu da investiraju, da rade, da dobiju subvencije, tako da ćemo se truditi da ih usmerimo u ove krajeve, s obzirom na to da Dimitrovgrad i njegova okolina raspolažu bogatim prirodnim resursima“ – naglasio je Nabhan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 418-1024x713.jpg

Ambasador Palestine koji je studirao Fakultet političkih nauka u Beogradu i odlično govori srpski jezik je kazao da srpski i palenstinski narod imaju dosta toga zajedničkog, kao i da dele iste političke stavove.

Nakon susreta, Mohamed Nabhan je sa domaćinima posetio kanjon reke Jerme i upoznao se sa razvojem etno turizma u selu Poganovo i potencijalima Zvonačke banje.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar