a
 

Rekordna zaplena marihuane kod Gradine

U blizini graničnog prelaza Gradina kod Dimitrovgrada, u dva kamiona zaplenjeno je oko 1,1 tone marihuana.

Kako je javio RTS, marihuana je pronađena u 23 putne torbe i u kamionima, koji su bili na putu za Tursku i bila je spakovana u 704 paketa.

Tržišna vrednost marihuane procenjuje se na oko osam miliona evra. Nezvanično, to je najveća zaplana droge u Srbiji u poslednoj deceniji.

RTS prenosi da su akciju izveli Tužilaštvo za organizovani kriminal, BIA i SBPOK, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Subotici.

Slobodan Aleksić, Beograd (Izvor:RTS)

Foto:MUP

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar