Nušićev večni klasik u dimitrovgradskom pozorištu

U Centru za kulturu u Dimitrovgradu, sinoć je „Okret teatar“ iz Beograda izveo pozorišnu predstavu „Sumnjivo lice“, čuvenog srpskog dramaturga Branislava Nušića.This image has an empty alt attribute; its file name is 423-1024x683.jpg
Reč je o jednom od najpoznatijih dela slavnog pisca. U ovom komadu Nušić je opisao stanje u društvu i ismejao loše karakterne osobine ljudi koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu, pa i u današnjem. Namenjeno je kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i starijim generacijama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 424-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 425-1024x683.jpg

Glumci predstave su na duhovit način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu muziku, oživljaveli živopisne likove.

U ulozi Jerotija Pantića nastupio je Marko Nikolić, Anđu – njegovu ženu, igra Danijela Tanasković, njihovu ćerku Maricu Marija Ćeranić, u ulozi Viće pisara je bio Nikola Krneta, a Žiku i Đoku igrao je Milan Vranešević.

This image has an empty alt attribute; its file name is 426-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 427-1024x683.jpg

„Okret teatar“ je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama deci i mladim ljudima približi svet lektire. Glavni projekat trupe je TEATAR LEKTIRE, koji započinje scenskom postavkom dela Sterije Popovića „Kir Janja“, nastavilo se sa „Sumnjivim licem“, a u planu je i postavka zanimljivih dela iz programa školske lektire.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar