Alevom paprikom hteo da nadmudri carinike

Carinici su u saradnji sa policijom 19. marta 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da u kesici sa alevom paprikom u donjem vešu prokrijumčari marihuanu.

Prekršaj je otkriven kada je oko 09:00 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu.

Iako su vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa da prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 596-1-1024x683.jpg

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinci su zatekli neočekivanu stvar – kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris – marihuane.

This image has an empty alt attribute; its file name is 597-1-1024x683.jpg

Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze dva “džointa” – ručno zamotane cigarete od marihuane.

Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze – kao što je aleva paprika u torbi za laptop.

Izvor i Foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar