SO Dimitrovgrad realizuje projekat „Povećanje administrativnog kapaciteta ženske odborničke mreže“

U Dimitrovgradu je ovog vikenda počela realizacija projekta Skupštine opštine Dimitrovgrad pod nazivom „Povećanje administrativnog kapaciteta ženske odborničke mreže“.

This image has an empty alt attribute; its file name is 712-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 713-1024x683.jpg

Kako je naglasio Zoran Đurov, predsednik Skupštine opštine, projekat je namenjen za odbornice, članice Ženske odborničke mreže u Skupštini. Takođe u njegovom radu će biti uključene direktorke opštinskih javnih ustanova, predsednice radnih tela Skupštine, članice upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova i preduzeća, aktivistkinje nevladinih organizacija, kao i preduzetnice.

This image has an empty alt attribute; its file name is 714-1024x683.jpg

Na prvoj aktivnosti 23. marta u okviru ovog projekta obuhvaćene su dve teme – „Uloga ženske odborničke mreže u primeni principa rodne ravnopravnosti“ i „Žene u politici“. Seminar se sastoji od ukupno šest tema, od kojih će sledeće četiri biti prezentovane 30. marta i 6. aprila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 715-1024x683.jpg

Jelena Žarić Kovačević, po struci advokat, trenutno narodna poslanica Republike Srbije iz Niša, u izjavi za novinare iskazala je svoju zahvalnost prisutnima, Skupštini opštini Dimitrovgrad i ŽOM-u.

„Ja sam u Dimitrovgradu kako bi smo radili na osnaživanju žena. Ovo je jako lep i kvalitetan projekat koji u sebi sadrži humanitarnu aktivnost, što je svakako za pohvalu. Meni je zadovoljstvo što sam ovde i što ćemo raditi na pomenutim temama. Veoma su opširne i očekujem da se ovaj projekat uspešno završi“ – izjavila je Žarić Kovačević.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar