a
 

XX redovna sednica SO Bosilegrad u sredu

XX sednica Skupštine opštine Bosilegrad biće održana u sredu, 27. marta u 12:00 časova, a odbornici lokalnog parlamenta će razmatrati 56 tačaka.

Na sednici će se, između ostalog, razmatrati i kako se očekuje usvojiti izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima svih korisnika budžetskih sredstava, uključujući ustanove, institucije, mesne zajednice, škole, sva udruženja i saveze koji koriste sredstva iz budžeta opštine Bosilegrad.

Zbog smrti jednog odbornika, biće konstatovan prestanak mandata, a na istoj sednici biće potvrdjen mandat novom odborniku SO Bosilegrad.

Na dnevnom redu naćiće se novi poslovnik o radu Skupštine, odluka o mreži osnovnih škola, mreži predškolskih ustanova, kao i odluka o ostvarivanju prava na socijalnu zaštitu, predlozi odluka sa izmenama finansijskih planova pojedinih institucija i ustanova, o raspodeli dobiti javnih preduzeća i dr.

Na sednici odbornici će izabrati novi Upravni odbor Doma zdravlja u Bosilegradu i imenovati Nadzorni odbor ove zdravstvene ustanove.

Sednicu će direktno prenositi Radio Bosilegrad.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar