a
 

Vredni pokloni SAD za Carinu i MUP

Sjedinjene Američke Države poklonile su Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi carina opremu i vozila vrednu 1,2 miliona dolara, a poklini su predati u prisutvu ministara unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota i direktora Uprave carina Miloša Tomića.

Tom prilikom je rečeno da će donacija doprineti povećanju kapaciteta naših službi bezbednosti u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i sprečavanju šverca različitih vrsta roba.

This image has an empty alt attribute; its file name is 776-1024x683.jpg

Na spisku opreme darovane Upravi carina našla su se vozila za teško dostupne terene, čamac, zaštitna oprema za motocikliste, endoskopske kamere, kamere za noćno osmatranje, laptop računari, kompleti za održavanje obuke za bezbednost carinskih službenika, kao i dva vredna “Rigaku” uređaja za detekciju materije bilo koje prirode.

This image has an empty alt attribute; its file name is 777-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 778-1024x683.jpg

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot je napomenuo da je od 2006. godine do sada, američka Vlada za srpske službenike obezbedila opremu i obuku u vrednosti od oko 12 miliona dolara, kao i da je donirana oprema simbol zajedničke borbe za bezbedne granice.

Direktor Uprave carina Srbije, Miloš Tomić se zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na efikasnoj i uspešnoj saradnji i Vladi SAD “što je prepoznala naše napore i kroz ovu i slične donacije nam pružila podršku da ostvarimo efektivniju kontrolu granice”.

Slobodan Aleksić, Beograd (Izvor: Uprava carina)

Foto: Uprava carina

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar